Diploma’s

Diploma’s

Diploma A

Met kleding aan zwemmen:

Je kleren bestaan uit: zwemkleding, sokken, hemd, korte broek, t-shirt met korte mouwen en waterschoenen.

Met deze kleren spring je in het water en moet je 15 seconden watertrappen, daarna moet je nog 50 meter zwemmen waarvan de helft schoolslag en de andere helft enkelvoudige rugslag.

Bij het zwemmen alleen in je zwemkleding:

 • Met een sprong in het water gaan en 3 meter onderwater zwemmen en onder water door een gat heen. Vervolgens doe je 50 meter schoolslag en 50 meter enkelvoudig rugslag.
 • Een uitdrijfoefening van 10 tellen en een drijfoefening van 5 tellen. Dit moet op de buik met het gezicht in het water.
 • Een uitdrijfoefening van 10 tellen en een drijfoefening van 5 tellen op de rug.
 • Vanaf de kant te water gaan en 10 meter beginners borstcrawl zwemmen en dan vanuit het water afzetten en nog eens 10 meter beginners borstcrawl zwemmen.
 • Vanuit het water vanaf de kant 2 keer 10 meter beginners rugcrawl.

Diploma B

Met kleding aan zwemmen:

Je kleren bestaan uit: Zwemkleding, sokken, hemd, lange broek, T-shirt met lange mouw en sportschoenen.

Met deze kleren spring je rechtstandig het water in onder water omdraaien en 30 seconden watertrappen. Daarna 100 meter zwemmen waarvan 50 meter schoolslag dan onder een vlot door en 50 meter enkelvoudige rugslag.

Bij het zwemmen alleen in je zwemkleding:

 • Met een sprong in het water gaan en 6 meter onderwater zwemmen en onder water door een gat heen. Vervolgens doe je 75 meter de schoolslag en een pion aantikken in het water waar je niet kan staan en daarna zwem je 75 meter de rugslag.
 • Een vriendje of vriendinnetje met de kopgreep 10 meter vervoeren.
 • Vanaf de kant in het water gaan en 10 meter borstcrawl zwemmen en vervolgens vanuit het water afzetten en nog eens 10 meter borstcrawl zwemmen.
 • Vanuit het water afzetten vanaf de kant en 2 keer 10 meter rugcrawl zwemmen.
 • In het water springen en 1 minuut watertrappen, waarvan 30 seconden met de handen in de zij.

Diploma C

Met kleding aan zwemmen:

Je kleren bestaan uit: Zwemkleding, sokken, hemd, lange broek, T-shirt met lange mouw, regenjas en sportschoenen.

Met deze kleren moet je in het water vallen doormiddel van een koprol en vervolgens 30 seconden watertrappen, 30 seconden liggen in de hulphouding en 10 meter wrikken. (voortbewegen op de rug met alleen gebruik van je handen). Ook moet je 15 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter schoolslag waarbij je 1 keer onder een vlot door moet zwemmen.

Met kleren aan zonder regenjas. Met een sprong in het water gaan 6 meter onderwater zwemmen en onder water door een gat heen. Daarna 50 meter zwemmen waarvan 25 meter schoolslag over een vlot heen kruipen en daarna 25 meter enkelvoudig rugslag.

Met kleren aan een vriendje of vriendinnetje 10 meter vervoeren met de kopgreep.

Bij het zwemmen alleen in je zwemkleding:

 • Met een hurksprong in het water gaan, met een duik een ring opduiken in het water waar je niet kan staan en vervolgens 100 meter schoolslag en 100 meter enkelvoudige rugslag.
 • Vanaf de kant in het water gaan en 20 meter borstcrawl zwemmen.
 • Vanuit het water afzetten en 20 meter rugcrawl zwemmen.
 • In het water gaan doormiddel van een hurksprong, zo ver mogelijk met het gezicht in het water naar het midden zwemmen en vervolgens 1 minuut watertrappen. Waarvan 30 seconden met verplaatsen en 30 seconden zonder gebruik van de benen boven water te blijven.

Gefeliciteerd met je zwemdiploma!

Copyright © 2019 Zwemschool Riva - PRIVACYBELEID - ALGEMENE VOORWAARDEN - WEBDESIGN iemagoo